Hoe werkt verkopen van je auto via een auto inkoop website?

Je hebt vast wel een de reclames voorbij zien komen van online auto inkoop website zoals Wijkopenautos.nl. Maar weet jij ook hoe dit werkt? Wij gaan je helpen. Op deze pagina leggen we je uit hoe auto inkoop sites functioneren. Hoe werkt het online verkopen van je auto? Wat zijn de risico’s? En waar moet je op letten?. Dus voordat jij zomaar ergens je kenteken invult, eerst even goed lezen.

Je auto verkopen via een online auto inkoop website


Het zal je niet zijn ontgaan dat het aantal online auto inkoop websites sterk is toegenomen de laatste jaren. De handel van tweedehands auto’s is steeds beter vertegenwoordigd op het internet. En waarom ook niet? Het is veilig, betrouwbaar en heeft veel andere voordelen voor jou als consument.

Wijkopenautos-logo

+20 Vestigingen

Online Taxatie

100% Gratis

OSW logo

Klanten geven 9.3

Ophaal Service

100% Gratis

inwilvanmijnautoaf-logo

Zeer Betrouwbaar

4.7/5 Trustpilot

100% Gratis

Autovendi logo

Klanten geven 9.2

Bod Garantie

100% Gratis

Voordat we je het volledige proces van aanmelden tot verkoop uitleggen, vertellen we je iets meer over de auto inkoop sites. Wat is een auto inkoop site? Waarom zou je op deze wijze je auto verkopen? Lees verder en we leggen het aan je uit.

Wat is een auto inkoop site?

Een auto inkoop site is een soort auto veiling. De websites bemiddelen dagelijks bij de verkoop van tientallen tot honderden autos. Sommige van de bedrijven die in Nederland actief zijn, hebben websites in meer landen. Het zijn grote bedrijven die door heel Europa opereren.

Via auto inkoop site je auto verkopen werkt heel eenvoudig. Deze sites zijn er op ingericht het proces zo efficiënt en makkelijk te laten verlopen.

wijkopenautos achtergrond met mobiel

Verkoop je auto Snel, Simpel & Zonder gedoe

Ze spelen in op het probleem dat jij als consument een auto moet inruilen bij de dealer. Of dat je zelf via bijvoorbeeld autoscout je auto wilt verkopen. Het is voor heel veel mensen enorm lastig om die onderhandeling te doen. Zeker ‘on the spot’ met een ervaren autohandelaar.

Een auto inkoop site geeft alle informatie van jouw auto door aan aangesloten autobedrijven. Deze hebben dan de mogelijkheid een bod uit te brengen. Word de auto verkocht? Dan betaald het autobedrijf een bedrag, een fee, aan de inkoop site. Naast het bedrag dat jij ontvangt voor de verkoop van je auto.

Waarom zou je voor een inkoop site kiezen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun auto te verkopen via een auto inkoop site. Het is de makkelijkste methode om snel en veilig een auto te verkopen.

Wanneer je jouw auto wilt verkopen zijn er een aantal mogelijkheden. Je kan proberen de auto via een verkoopsite zoals marktplaats of autoscout te verkopen. Wie hier ervaring mee heeft weet dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt.

Zodra je een auto online zet met je contactgegevens volgen al snel de eerste berichten. “Wat moet je minimaal hebben?” is de meest voorkomende vraag. Dat terwijl je natuurlijk op zoek bent naar de hoogste prijs.

Staat je telefoonnummer erbij? Maak je dan maar op voor een aantal handelaren die gaan bellen. En ook die zijn er niet op uit om jou te matsen.

Een andere optie is inruilen. Wanneer je een andere voertuig koopt kan je ervoor kiezen je oude auto in te ruilen. In dat geval ben je aangewezen op wat het autobedrijf ervoor geeft. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar je beperkt je toch tot het bod van één bedrijf.

Dit is waarom je meestal beter voor een auto inkoop site kan kiezen. Sterker nog, meld je wagen aan bij meerdere websites. Wacht een aantal dagen de biedingen af, en kies het hoogste bod.

  • De auto wordt vaak netjes thuis opgehaald.
  • Je krijgt eerst het geld op je rekening.
  • Geen onderhandeling aan de deur.

Hoe werkt een auto inkoop website: Stap voor stap


In grote lijnen werken alle auto inkoop websites op dezelfde manier. Deze stappen hebben we hier voor je op een rij gezet:


Stap 1. Kies een auto inkoop website

De eerste stap is aan jou. Kies een auto inkoop website uit de lijst met mogelijkheden. Ons advies is om er meerdere te proberen. Het gaat uiteindelijk om het hoogste bod.


Stap 2. Geef het kenteken op

De makkelijkste manier om je auto aan te melden is via het kenteken. Hierdoor zijn direct de meeste gegevens van het voertuig bekend. Vul het kentekennummer is op de website van de inkoper.

gratis-kenteken-check-button

Stap 3. Vul de overige gegevens in

Er worden aanvullende gegevens gevraagd over de auto. Bijvoorbeeld de kilometerstand en of er bepaalde defecten zijn. Informatie die niet op basis van het kenteken zijn te achterhalen.

Hier worden ook persoonlijke gegevens gevraagd over verkoper. Zoals je adres, email en telefoonnummer.


Stap 4. Upload de foto’s

Je verkoopt de auto makkelijker als er goede foto’s zijn. Het maken van goede auto foto’s is niet zo moeilijk. Dit kan eenvoudig met je mobiele telefoon. Upload de foto’s naar de auto inkoop site.


Stap 5. Telefonisch contact met de helpdesk

Wanneer je alle gegevens hebt achtergelaten is het wachten op telefoon. Een medewerkers van het bedrijf achter de auto inkoop website neemt contact met je op. Geen zorgen, dit zijn geen vervelende kopers of handelaren.

De helpdeskmedewerker zal in eerste instantie alle gegevens die zijn ingevuld met je doornemen. Even een controle of alles klopt. Daarna volgen nog enkele extra vragen over het voertuig.

ik wil van mijn auto af helpdesk medewerker
ik wil van mijn auto af helpdesk medewerker 2

Tot slot komt de belangrijkste vraag: “Wat wilt u voor de auto hebben?”. Wees goed voorbereid op deze vraag. Zonder vraagprijs is het lastig, de medewerker heeft de instructie om hier een antwoord op te krijgen. De waarde auto bepalen kan je heel goed zelf. Doe dit nog voordat je het kenteken hebt ingevuld.


Stap 6. Biedingen vergelijken en een keuze maken

Het meeste werk is gedaan. Nu is het wachten op e-mails of telefoontjes van de auto inkoop site. Ze hebben de auto aan hun netwerk met autobedrijven te koop aangeboden. Geïnteresseerde bedrijven hebben dat kenbaar gemaakt en een bod gedaan. De hoogste bieding komt vervolgens bij jou terecht.

Neem rustig je tijd om de biedingen te vergelijken en in overweging te nemen.


Stap 7. Akkoord met het bod of afwijzen

De biedingen zijn vrijblijvend. Ben je niet tevreden kan je het gewoon afwijzen. Ben je wel akkoord? Dan heb je net je auto verkocht! Je krijgt netjes een koop overeenkomst en de gegevens van autobedrijf dat het hoogste bod heeft gedaan.


Stap 8. Ophalen, betalen en vrijwaren

Nu kan je zelf een afspraak maken met de koper. Deze stuurt een oplegger of chauffeur met groene kentekenplaten. Deze zal de auto natuurlijk eerst even checken.

Wanneer alles klopt wordt direct de betaling gedaan. Eerst het geld op je rekening. Daarna geef je de overschrijf codes. En je krijgt netjes een vrijwaring in de mail.

Direct en auto aanmelden

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Volkswagen of Volvo? Maak het jezelf makkelijk

Wil je je auto verkopen zonder gedoe? Kijk dan eens naar een auto inkoop website. Hier kun je snel en simpel je Volkswagen of Volvo aanbieden. Of je nu afscheid neemt van je trouwe Volkswagen of je stijlvolle Volvo, wij zorgen dat jouw auto de spotlight krijgt. Check hoe je moeiteloos je Volkswagen verkoopt of laat ons je helpen om je Volvo vlot te verkopen. Stap zonder zorgen over naar je volgende auto!

Mensen vragen ook

Hoe kan ik veilig mijn auto verkopen?

Je auto veilig verkopen doe je via betrouwbare partijen als Wijkopenautos of Autovendi. Kijk op Thissen Autos voor een compleet overzicht van veilige inkoopbedrijven.

Wat is de beste manier om je auto te verkopen?

De beste manier om je auto te verkopen is via een auto inkoop website. Dit is gegarandeerd snel, veilig en betrouwbaar. Direct het geld op je rekening en een officiële vrijwaring.

Wat heb ik nodig om mijn auto te verkopen?

Om je auto te verkopen heb je het kenteken en de tenaamstellingscode nodig. Heb je die code niet? Dan kan je deze tenaamstellingscode aanvragen op de website van de RDW.