Marktplaats Auto voor het verkopen van je auto

Marktplaats een voor veel mensen bekende optie. Marktplaats is een platform waar je allerlei spullen en diensten kunt verkopen. Daarnaast heeft Marktplaats speciaal voor de verkoop van auto’s een apart gedeelte op de website. Een auto te koop aanbieden op Marktplaats? Dit is wat je moeten weten.

marktplaats-logo-aangepast-voor-thissen-autos

Marktplaats voor het verkopen van je auto

Volgens Marktplaats zelf komen er maandelijks meer dan 1 miljoen unieke bezoekers op de pagina’s van Marktplaats, dus heb je een groot publiek waaraan je jouw auto zou kunnen tonen.

Het plaatsen van advertenties is daarnaast eenvoudig voor zowel particulieren als bedrijven. Om je op weg te helpen hebben we wat informatie over een auto te koop aanbieden via Marktplaats voor je op een rij gezet.

We vertellen je hier hoe je gebruik kunt maken van de dienst van Marktplaats en op welke manier je een auto kunt verkopen.

Officieel-marktplaats-logo

Je leest wat je nodig hebt om een auto te kunnen verkopen, hoe je de waarde van de auto kunt bepalen en welke kosten je zou kunnen verwachten. Denk jij dat marktplaats gratis is? Dan doe je er goed aan eerst ons artikel over Gratis Marktplaats te lezen. Daar vind je gelijk een aantal slimme alternatieven.

Tot slot lees je hier gelijk welke papieren nodig zijn om de verkoop af te kunnen ronden. Alle informatie over Markplaats Auto op een pagina.

Auto te koop zetten op Marktplaats hoe werkt dat?

Met Marktplaats heb je de mogelijkheid om advertenties te plaatsen voor het verkopen van een auto. Zodra je op de website van Marktplaats.nl terecht bent gekomen zie je in de menubalk “Auto’s” staan. Wanneer je die optie selecteert is de volgende pagina Marktplaats Auto’s.

header-marktplaats-auto-website-verkoop-auto-uitgelicht (1)

Marktplaats Auto is erop ingericht dat je snel op zoek kunt naar een gebruikte auto. Maar ook wanneer je een auto te koop aan wilt bieden hoef je niet ver te zoeken. In de header staat aan de rechterkant een blok met drie opties:

  1. Je kenteken ingeven
  2. Check waarde
  3. Button met “Plaats”

Hoe dan ook, om verder te gaan wil Marktplaats wel dat je nu inlogd of een account aanmaakt. Je kunt met je account toegang krijgen tot het platform, waarmee je maandelijks tot wel 1 miljoen bezoekers kunt bereiken.

Voor het plaatsen van een advertentie moet je wel kosten betalen aan Marktplaats. Deze kosten staan hieronder weergegeven. Een auto verkopen hoeft overigens helemaal geen geld te kosten, er zijn dus goedkopere en snellere methoden.

Overigens kun je, net zoals op het reguliere gedeelte van de verkoopsite Marktplaats, kun je ook gebruik maken van betaalde aanvullende opties waarmee jouw advertentie extra onder de aandacht komt bij potentiële kopers.

Hoe werkt dat om via Marktplaats?

Een auto verkopen via Marktplaats doe je door een account aan te maken en een advertentie te plaatsen. De advertentie moet een duidelijke beschrijving geven van de auto waarin je alle informatie over het voertuig vermeldt. Dat zijn gegevens met betrekking tot het merk, het type, opties, extra’s en de leeftijd van de auto.

Je verteld wat de kilometerstand is en de staat van het voertuig is ook van belang. Wees hier altijd duidelijk over en vermeldt eventuele schade of gebreken.

Het is verstandig om te vermelden welke onderhoudsbeurten het voertuig heeft gehad en wanneer de apk is uitgevoerd.

Belangrijk voor een goede en snelle verkoop zijn ook duidelijke foto’s. Het is verstandig om meerdere foto’s te maken van de binnenkant van het voertuig en de buitenkant. Daarmee kun je tonen hoe de auto eruitziet, welke opties de auto heeft en kun je laten zien waar er eventueel schade aan de auto is.

Om potentiële kopers de kans te geven om te reageren op jouw advertentie, is het uiteraard ook van belang dat jouw contactgegevens vermeld worden bij de advertentie.

Schermafbeelding van een auto op marktplaats advertentie

Wat heb je nodig om je auto te verkopen via Marktplaats?

Het is belangrijk dat je alle nodige papieren van de auto beschikbaar hebt. Zorg dat je die kunt tonen aan een eventuele koper. Dat zijn papieren zoals het kentekenbewijs van de auto en het onderhoudsboekje.

Het is van belang dat je in de advertentie eerlijk bent over de staat van het voertuig en duidelijk vermeld wat eraan mankeert.

Om de verkoop te versnellen, kun je ervoor kiezen om de auto te laten keuren. Dat is zeker aan te raden als de periodieke keuring eraan zit te komen.

Eventuele gebreken die daardoor ontdekt worden, kun je laten verhelpen of vermelden bij de Marktplaats advertentie. Zo weet een potentiele koper direct waar hij of zij aan toe is.

Wat kost een auto verkopen op Marktplaats?

Het te koop aanbieden van een auto op Marktplaats kost geld. Om een advertentie te kunnen plaatsen moet je een account hebben op de website en betalen voor het plaatsen van de advertentie.

Dit zijn de prijzen voor het verkopen van een auto op marktplaats

  • Basis: 29 Euro
  • Plus: 37,40 Euro
  • Premium: 62,60 Euro

De kosten die je hiervoor betaald zijn € 25,- per auto. De reden dat hiervoor kosten gerekend worden, is omdat het gedeelte waar auto’s verkocht worden op Marktplaats maandelijks door meer dan 1 miljoen bezoekers wordt bekeken.

De kans is daardoor aanzienlijk dat jouw auto snel verkocht kan worden.

Voor deze prijs zorgt Marktplaats ervoor dat de auto gelijk getoond kan worden in de overzichten en is de kans groot dat je al binnen enkele dagen een bod op de auto hebt.

Ik wil mijn auto verkopen wat is hij waard?

Het bepalen van de waarde van het voertuig is waarschijnlijk de belangrijkste stap, voordat je een advertentie kunt plaatsen.

Om dit te kunnen doen hoef je geen moeilijke berekeningen uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf bepalen wat de waarde van de auto is. Ga op zoek naar soortgelijke voertuigen op Marktplaats Auto.

Met een kentekencheck is het ook mogelijk om de gemiddelde waarde van de auto bij andere verkopers te bepalen.

Wat van invloed is op de prijs die je wilt vragen is de leeftijd van de auto, het aantal kilometers dat het voertuig gelopen heeft, het type, de staat van de auto en de opties en accessoires die aanwezig zijn.

Welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen?

Als jouw advertentie een succes is en er een koper voor de auto is, dan moet je goed voorbereid de ontmoeting aangaan.

RDW, Staat der Nederlanden, CC0, via Wikimedia Commons

Zorg ervoor dat je alle gegevens en papieren hebt klaarliggen om te tonen aan de verkoper. Denk bijvoorbeeld aan het apk-rapport van de laatste beurt en het onderhoudsboekje.

Als je tot een overeenkomst bent gekomen met de verkoper, dan moeten er een aantal papieren aanwezig zijn. Het kentekenbewijs is van belang om de verkoop af te kunnen ronden.

Met het kentekenbewijs, in het verleden waren dat papieren en tegenwoordig is het een pasje, worden de basisgegevens van de auto getoond.

Er wordt aangetoond wie de eigenaar is van het voertuig en wie daardoor verantwoordelijk is voor het betalen van belastingen en verzekeren van de auto.

De verkoper kan met dit kentekenbewijs naar een RDW-loket, vaak aanwezig op een postkantoor. Daar kan de auto op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet.

Als verkoper ontvang jij dan een vrijwaringsbewijs, waarmee je kunt aantonen niet meer eigenaar te zijn. Dat betekent dat je geen verplichtingen meer hebt zoals het betalen van wegenbelastingen over het voertuig.

Geen zin in alle moeite

Heb je dit allemaal gelezen en heb je alle moed verloren? Ik kan het me goed voorstellen. Marktplaats Auto’s heeft ook niet mijn persoonlijke voorkeur. Er zijn hele goede alternatieven zoals online verkoopsite. En heel eerlijk, dat zal misschien 500 euro minder opleveren, maar het scheelt ook 1000 euro aan hoofdpijn!

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos