Autoscout24

Er zijn meerdere redenen te bedenken om zelf jouw auto te kunnen verkopen. Dat kan vaak eenvoudig en snel als je van de diensten van bijvoorbeeld Autoscout24 of andere online verkoopsites gebruik maakt.

Een goede reden voor het verkopen van jouw auto, is als je geen auto meer gaat gebruiken, een auto van de zaak krijgt of als je niet de inruilprijs krijgt die je verwacht had bij het kopen van een nieuwe auto.

Met Autoscout24 word je in dit proces gefaciliteerd en krijg je toegang tot een markt waar dagelijks duizenden mensen zoeken naar hun nieuwe auto.

Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal zaken voor je uitgezocht. In dit artikel lees je hoe je een auto kunt verkopen via Autoscout24 en wat je daarvoor moet doen.

We vertellen je wat je nodig hebt voor het verkopen van de auto, welke kosten je kunt verwachten voor het gebruik maken van de dienst en hoe je kunt bepalen welke waarde jouw auto heeft.

Verder lees je welke papieren je nodig je hebt voor het verkopen van een auto en waar je verder op moet letten.

Auto verkopen via Autoscout24 hoe werkt dat?

Een auto verkopen via Autoscout24 is in principe zeer eenvoudig. De website biedt particulieren en bedrijven een platform waarmee auto’s verkocht kunnen worden.

Dat kunnen nieuwe auto’s zijn, tweedehands voertuigen of auto’s met schade. Voor het verkopen van een auto kun je de auto aanbieden op de website, waarna deze in het aanbod wordt opgenomen.

De duizenden bezoekers die dagelijks op de site komen, kunnen jouw advertentie bekijken en bij interesse reageren. Op die manier kun je eenvoudig en snel de auto verkopen.

Hoe kan ik mijn auto verkopen via Autoscout24?

Dat kan eenvoudig door een account aan te maken op de website van Autoscout24.

Als je dat gedaan hebt, dan kun je advertenties plaatsen. Een advertentie moet een aantal gegevens bevatten waarmee de auto omschreven wordt.

Je plaatst een advertentie op de website met het doel om kopers te trekken, dus je wilt ook dat de auto op de beste manier gepresenteerd wordt.

Een goede advertentie moet daarom de volgende onderdelen bevatten:

  • Een duidelijke omschrijving van de auto;
  • Het merk en type van de auto;
  • Informatie over de staat van het voertuig;
  • Informatie over de apk en onderhoudsbeurten;
  • Duidelijke foto’s van de binnen- en buitenkant, eventueel ook van schade;
  • Jouw contactgegevens.

Wat heb je nodig om je auto te verkopen via Autoscout24?

Naast het plaatsen van een goede en duidelijke advertentie, heb je niet veel nodig voor het verkopen van de auto via Autoscout24.

Om te beginnen moet de auto in de staat verkeren zoals je het omschrijft in de advertentie. Het is dus belangrijk dat je eerlijk bent tegen potentiële verkopers.

De gegevens die je achterlaat waarmee ze jou kunnen bereiken moeten ook op orde zijn. Zaken die echt noodzakelijk zijn voor de verkoop van een auto, zijn de kentekenpapieren van de auto.

Daarmee wordt het eigenaarschap aangetoond en is het mogelijk om de auto op de naam van de koper te zetten.

Het is niet verplicht om te doen, maar het keuren van een auto is wel aan te raden.

Als de auto onlangs gekeurd is, is dat uiteraard niet nodig. Als er een keuring aan zit te komen en je de auto graag zo snel mogelijk wilt verkopen, dan is het wel verstandig.

Met de uitkomsten van de keuring, die vaak in een rapport worden gegeven, kun je de koper op de hoogte stellen van alle reparaties die eraan zitten te komen of die je recentelijk hebt laten uitvoeren.

Laat je alle gebreken verhelpen, dan is het voor kopers des te aantrekkelijker om juist voor jouw auto te kiezen.

Wat kost een auto verkopen op Autoscout24?

Dat is het mooie aan het gebruik van Autoscout24, je betaald geen kosten aan de dienst. Het is wel mogelijk om dat te doen, maar het is niet verplicht.

Als particuliere gebruiker kun je gratis een advertentie op de website plaatsen en zo de auto verkopen. Je kunt 15 foto’s van de auto bij de advertentie zetten en maakt gratis gebruik van het platform.

Wanneer je kiest voor een betaalde advertentie op Autoscout24, dan kun je meer foto’s toevoegen.

Het is dan ook mogelijk om de advertentie hoger in de resultaten te laten plaatsen, zodat kopers sneller bij jouw advertentie terecht kunnen komen.

Ik wil mijn auto verkopen wat is hij waard?

Voordat je een advertentie kunt plaatsen op Autoscout24, moet je uiteraard weten wat de waarde is van de auto.

Op de website van Autoscout24 kan er gebruik worden gemaakt van een dienst, waarbij de waarde van de auto wordt bepaald zonder dat je daarvoor kosten betaald.

Aan de hand van het kenteken van jouw auto wordt er gekeken naar de dagwaarde auto zoals die voor dat type voertuig geld.

Met informatie over de leeftijd van het voertuig, het aantal kilometers dat op de teller staat en de staat van de auto kan de waarde dan vervolgens nog beter worden bepaald.

Het helpt daarbij om duidelijk aan te geven welke opties en accessoires er allemaal op de auto zitten.

Welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen?

Voor de verkoop van een auto, ongeacht via welk kanaal je dat wilt doen, moet je een aantal papieren klaar hebben liggen.

Het is verstandig om het onderhoudsboekje klaar te hebben als de koper op bezoek komt.

Daarmee kun je aantonen welke onderhoudsbeurten en reparaties er aan de auto zijn uitgevoerd. Het is overigens niet verplicht om dat te tonen, maar kan wel helpen bij het verkopen van de auto.

Er zijn een aantal documenten die wel verplicht zijn voor de verkoop.

Als je tot een overeenkomst bent gekomen met de koper, dan moet de auto op naam van de koper worden gezet.

Dat kan worden gedaan bij een postkantoor of een loket van de RDW. Hiervoor is het kentekenbewijs nodig, papieren of een pas die aan het voertuig gekoppeld zijn en alle nodige gegevens bevatten.

Daarmee wordt ook het eigenaarschap aangetoond. Na betaling kan de auto dan bij het RDW-loket op naam worden gezet van de nieuwe eigenaar.

Er wordt een vrijwaringsbewijs afgegeven, waarmee je als verkoper kunt aantonen dat jij niet meer de eigenaar bent en ook niet verplicht bent tot het betalen van verzekeringen of belastingen op het voertuig.