Autovendi Review 2024 Gratis Autoverkoop Service

Je auto verkopen via de autoverkoopservice van Autovendi? Bij Autovendi krijg je een gratis en vrijblijvend aanbod. Maar verkoop je auto veilig en snel via Autovendi.nl?

Zelf geen advertentie aanmaken of lastige mensen aan de deur met onzin biedingen? Dit bedrijf neemt je al het werk uit handen. Maar hoe goed is Autovendi? Lees hier mijn volledige Autovendi Review 2024.

Auto verkopen via Autovendi hoe werkt dat?


Op deze pagina lees je alles over hoe je auto verkopen via de service van Autovendi.nl werkt. Je vindt uitleg over de eenvoudige stappen die nodig zijn om je auto aan te bieden. Ik vertel je hoe het bod van Autovendi.nl tot stand komt en welke voorwaarden gelden. De autoverkoopsite accepteert iedere auto en garandeert de bieding. In deze video laten ze zelf zien hoe dat dit werkt.

Volgens bovenstaande video wordt het niet veel eenvoudiger om je auto te verkopen dan via Autovendi. Het is veilig en gratis. Het verkopen van je auto begint met het invullen van je kenteken. Aan de hand van jouw kenteken worden direct de gegeven bij de RDW opgevraagd. 

Nu de aanmelding bij Autovendi is gedaan neemt een medewerker telefonisch contact met je op. Deze taxateur stelt verschillende vragen over de auto om er zeker van te zijn dat alles klopt.

Let op: Alleen wanneer de vragen eerlijk worden beantwoord is het bod gegarandeerd. Zo zal er een bevestiging van de kilometerstand worden gevraagd. Maar ook of er bepaalde lampjes branden of er andere gebreken zijn.

auto-verkopen-autovendi_dame_met_auto

Autovendi zal nu met de door jou gedeelde gegevens op zoek gaan naar de beste bieding. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een groot netwerk van koopkrachtige en betrouwbare autobedrijven.

Een gegarandeerd bod van Autovendi

Het gegarandeerde bod van de potentiële koper krijg je te horen van de Autovendi medewerker. Vervolgens bepaal jij helemaal zelf of je jouw auto verkoopt.

  • Bij deze autoverkoop service werken ze uitsluitend met kopers die een hoge klantwaardering krijgen.
  • De kopers moeten dan ook minimaal voldoen aan de Bovag norm.

Zo kun je altijd vertrouwen op een juiste afhandeling van de verkoop. Je ontvangt direct je geld en een vrijwaringsbewijs.

auto-verkopen-autovendi_dame_met_auto

Je zit helemaal nergens aan vast en
het is
 100% gratis

Hoe komt het gratis bod van Autovendi to stand? 


De waarde van een gebruikte auto wordt bepaald door een aantal factoren zoals;

  • bouwjaar,
  • kilometerstand,
  • accessoires,
  • technische en
  • optische staat van het voertuig.

Daarnaast is het altijd zo dat vraag en aanbod de prijs bepaald van een auto. Het bod van Autovendi is gebaseerd op een combinatie van al deze componenten. 

autovendi screenshot prijs garantie

Belangrijke tips voor een beter bod van Autovendi


Onderhoud / APK

Een goed onderhouden auto heeft netjes ieder jaar of om de 15.000 kilometer een onderhoudsbeurt gehad. Dit moet aantoonbaar zijn via het onderhoudsboekje van het voertuig. Er zijn merken zoals Mercedes en Mazda waarbij het onderhoud niet in een boekje wordt bijgehouden maar bij de dealer in het computersysteem. 

Een alternatief voor het onderhoudsboekje kunnen ook de rekeningen zijn van het onderhoud. Auto’s zonder aantoonbare onderhoudshistorie kunnen rekenen op een lagere bieding. Ook een recente APK maakt een auto een stuk interessanter voor de mogelijke koper. Overweeg een nieuwe APK te doen wanneer deze bijna verloopt. 

Kilometerstand

De kilometerstand in een grote factor in het bepalen van de dagwaarde van jouw automobiel. Hoe meer kilometers des te meer slijtage en dus een lagere waarde. Idealiter rijdt een benzine auto op een jaar tien tot vijftienduizend kilometer. Veel meer is minder interessant als tweedehands auto.

Kleur en opties

De kleur spreekt voor zich, men heeft nu eenmaal liever een zwarte of witte auto. De kans dat een gifgroene of felgele occasion snel verkocht wordt is niet heel groot. Wat betreft opties zijn er vandaag de dag natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden. Een airco is al redelijk standaard, een climate control is al beter. Parkeersensoren, cruise control, achteruitrijcamera en elektrische bediening van spiegels en ramen zijn allemaal opties die een positieve bijdrage leveren aan de waarde van de auto. 

Beschadigingen

Een gebruikte auto zal vrijwel altijd gebruikssporen hebben. Denk bijvoorbeeld aan steenslag, een kras of beschadigingen aan de velgen. Dit soort beschadigingen zijn van invloed op de waarde van de auto een wegen mee in het bod van Autovendi. 

Historie van de auto

De historie van de auto is zojuist al ter sprake gekomen bij het onderhoudsboekje. Echter, er zijn meer zaken van belang als het gaat om de geschiedenis van het voertuig. Zo zal een auto met veel verschillende vorige eigenaren minder gewild zijn. Als vaker een tenaamstelling is gedaan bij de RDW zal dat een negatieve invloed hebben op de waarde.

Bij geïmporteerde auto’s is het belangrijk om zeer goed aantoonbaar te hebben wat de historie van de auto is. Welke autodealer heeft de auto geleverd, waar is de auto verkocht, is de auto schadevrij geïmporteerd en zijn alle papieren in orde? Zijn vragen die de koper graag beantwoord ziet.

Het bod van Autovendi is een handelsprijs

Een autobedrijf kan niet voortbestaan als het geen winst maakt. Hou daarom rekening met een deel marge en het financieel risico van de handelaar. De mogelijkheid op verborgen gebreken is bij een gebruikte auto altijd aanwezig. Voor dit risico zal de ondernemer een bedrag reserveren in de bieding. 

Bod van Autovendi geaccepteerd, wat nu?


Je bent tevreden met het bod van Autovendi en gaat akkoord, wat zijn dan de vervolgstappen?

In het geval van een populaire auto ontvang je soms al op de dezelfde dag een bod. In andere gevallen kan het enkele dagen duren. Ben je tevreden met het bod? Geef dan aan de taxateur door dat je verder wilt gaan met de verkoop. Je hebt in ieder geval tot vijf dagen om te beslissen of je akkoord gaat met het bod.

Wanneer je jouw auto via AutoVendi.nl verkoopt dien je normaal gesproken je auto zelf bij de koper af te leveren. Dit is over het algemeen een koper bij jou in de buurt. Heb je een auto die niet meer rijdt dan zal deze worden opgehaald door de koper.

Bij de aflevering van je auto krijg je direct betaald. Grote bedragen gaan meestal via internet bankieren en dan staat het geld direct op je rekening afhankelijk van de bank. 

Je krijgt in ieder geval een bewijs van betaling en een vrijstelling van de auto. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je je auto via AutoVendi.nl verkoopt, je verzekerd bent van de meest veilige transactie.

score van autovendi bij trustpilot


Autovendi Review meest gestelde vragen (FAQ)

Is Autovendi betrouwbaar?

Het bedrijf is zeer betrouwbaar en scoort op Trustpilot een 9.4 op gebaseerd op 479 autovendi reviews.UPDATE 2024: 9,2 Gebaseerd op 896 beoordelingen.

Wat kost je auto verkopen via Autovendi?

Je auto verkopen met behulp van Autovendi is voor de verkoper gratis. Je hoeft niets te betalen. De koper van de auto betaald kosten. Zo verdienen ze hun geld.

Hoe verdient Autovendi geld?

Wanneer jij je auto te koop aanbied via dit platform kunnen autobedrijven bieden op dit voertuigen. Boven op het bod rekent Autovendi een extra bedrag aan de koper voor het leveren van hun dienst.

Hoe bepaal ik de vraagprijs van mijn auto?

Voordat je een auto gaat verkopen ontkom je er niet aan om de vraagprijs te bepalen. Op Thissen Autos leggen we stap voor stap uit hoe je de waarde van je auto bepaald. Volg ons stappenplan voor de beste waardebepaling. Om de vraagprijs te bepalen moet je op zoek naar de dagwaarde of marktwaarde. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de waarde van een auto. Zoals kilometerstand, bouwjaar en opties.

Wat is het telefoonnummer van Autovendi?

Het telefoonnummer is: 0742020500

Wat zijn de openingstijden van Autovendi?

Autovendi openingstijden zijn:

– Maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur
– Vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur
– Zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur

Wat zijn de voorwaarden voor de koper?

– Koper is verplicht om het voertuig na acceptatie af te nemen.
– Koper mag niet opnieuw onderhandelen tijdens levering.
– Verkoper mag niet aan derden verkopen na acceptatie.
– Bedenktijd vervalt na acceptatie overeenkomst.
– Verkoper dient binnen 3 dagen na acceptatie een afspraak te maken voor aflevering.
– Verkoper dient binnen 14 dagen het voertuig in te leveren bij de koper.
– Wet Koop op afstand is niet van toepassing als u zelf iets verkoopt.