Auto Verkopen Marktplaats Gratis

Een auto verkopen Marktplaats gratis, is dat mogelijk? Nee! dat is zeker niet meer mogelijk. Sterker nog, de tijd van auto verkopen Marktplaats gratis ligt al eventjes achter ons. Maar niet getreurd, er nog steeds gratis alternatieven!

anwb logo

Auto Verkopen Gratis op Marktplaats is Verleden Tijd

Niet alleen was gratis vroeger altijd een groot plus punt van het auto verkopen via Marktplaats, het platform heeft inmiddels wel meer beperkingen. Hieronder hebben we de alternatieven van je auto verkopen op Marktplaats, gratis voor je op een rij gezet. 

marktplaats auto verkoop blije koper en oude man

Auto verkopen Marktplaats gratis doen is niet meer mogelijk


Het was altijd een verstandige keuze – je auto verkopen Marktplaats gratis. Maar er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden om je auto te verkopen. Want Marktplaats heeft al enige tijd geleden besloten dat advertenties voor het verkopen van je auto geld kosten.

Even terug in de tijd. Toen had iedereen nog een accountje bij Marktplaats. In die tijd reed je even je wagentje door de wasstraat, pakte een digitale camera, maakte wat foto’s en je smeet de auto gratis op marktplaats. Niet veel later kreeg je een beleefd mailtje van iemand met wat vragen over het voertuig.

Wat die tijd betreft is alleen het maken van de foto’s makkelijker geworden, dat kan tegenwoordig met iedere telefoon beter dan met de camera’s van toen. Marktplaats wil dat je betaald. En niet te weinig ook.

Dit zijn de prijzen voor het verkopen van een auto op marktplaats

  • Basis: 29 Euro
  • Plus: 37,40 Euro
  • Premium: 62,60 Euro

Hoe je wel een auto gratis verkoopt

Met name als je gemakkelijk en gratis de auto wilde verkopen dan bood een auto verkopen via Marktplaats uitkomst. Maar verschillende verkoopopties, zoals verkopen aan particulier of aan een handelaar, het inruilen of via een inkoopservice, hebben ieder zo zijn eigen voor- en nadelen. 

Veruit de makkelijkste, snelste, veiligste en meest betrouwbare methode om jouw auto snel te verkopen? Auto inkoop websites! Ja, maar wacht even, dan krijg je veel minder voor de auto… Dat is wat ze zeggen, toch? Allemaal oplichters die autohandelaren.

Maar ik zal je eens een geheim verklappen. Bied je auto GRATIS te koop aan bij twee of drie partijen hieronder, speel ze tegen elkaar uit en ga voor het hoogste bod. Niet tevreden? Geen probleem, het is geheel vrijblijvend. Zij doen het werk en jij bepaald of je het eens brnt met de prijs.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Het grootste bereik niet meer via Marktplaats

Bijna iedereen kent Marktplaats, de meeste van ons hebben weleens een keer iets gekocht of juist verkocht op Marktplaats. De grote naamsbekendheid is een kracht van Marktplaats. Maar hoe vaak koop jij een auto op Markplaats?

Alleen autohandelaren zitten nog achter auto’s aan op Marktplaats. Dat zijn dus precies dezelfde gasten als die zijn aangesloten bij die auto inkoopsites hierboven. Alleen dan zijn ze niet zo lastig omdat jij niet rechtstreeks met e hoeft te onderhandelen.

anwb verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Naast het feit dat u het auto verkopen Marktplaats gratis verleden tijd is, heeft het een nadeel dat je al het werk ook nog eens zelf moet doen. Je moet zelf de verkoopprijs bepalen. Dan weet je ook nog eens eker dat niemand die prijs ervoor wilt betalen. Dus je moet ook zelf onderhandelen.

Wat te denken van de foto’s? Als je via Marktplaats een auto wilt verkopen zal je echt wel mooie foto’s moeten gebruiken. Anders valt de helft van de mogelijke kopers al af. En goede foto’s van je auto maken is echt nog niet zo makkelijk.

Marktplaats heeft ook nadelen 

Een auto verkopen via Marktplaats heeft nog wel wat meer nadelen. Behalve de via Marktplaats verkopen gratis niet meer mogelijk is moet je ook rekening houden met: 

Een auto verkopen Marktplaats gratis kan lang duren. Alhoewel je misschien veel bereik hebt op Marktplaats, wil dit niet zeggen dat de auto direct verkocht wordt.

Jij bent namelijk niet de enige die zijn of haar auto op Marktplaats te koop zet. Er staan bijna 200.000 auto’s op Marktplaats (waarvan de meeste van autohandeleren), dus je moet creatief zijn met de advertentie zijn ,meer betalen om bovenaan te staan, en dan het is belangrijk dat je ook nog eens geduld hebt. 

Een ander nadeel van een auto verkopen Marktplaats is dat je het gehele verkoopproces tot aan de overschrijving en het ontvangen van het geld zelf moet regelen.

Het laatste nadeel is dat je makkelijker te maken kunt krijgen met mogelijke oplichters. Wees daarom alert en voorzichtig. Let bijvoorbeeld op de manier hoe iemand communiceert en wees heel alert op het moment dat je de auto gaat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. 

Probeer deze gratis alternatieven geheel vrijblijvend

Door gebruik te maken van deze gratis en vrijblijvende opties heb je geen last van de nadelen die horen bij verkoop aan particulieren via Marktplaats of andere online platforms.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos


Verkoop Slim op Marktplaats en in Heel Nederland

Op Marktplaats je auto verkopen zonder kosten? In een paar klikken staat je advertentie online op Marktplaats. Zo bereik je duizenden potentiële kopers voor een relatief klein bedrag. Maar soms wil je net dat beetje extra aandacht voor je auto. Overweeg dan de opties op Marktplaats Kosten voor een uitgelichte of Topadvertentie, zodat je wagen nog sneller een nieuwe eigenaar vindt. En vergeet niet, of je nu kiest voor gratis of betaald adverteren, je bereikt kopers uit heel Nederland. Zo wordt je auto verkopen net zo grenzeloos als onze mooie landschappen.