Auto verkopen RDW – Makkelijk en simpel uw auto verkopen, RDW helpt!

Er zijn veel manieren om uw auto te verkopen, en de RDW (Rijksdienst Werkverkeer) speelt bij dit proces vaak een fundamentele rol. De RDW zorgt in Nederland voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen. Ook bij het kopen of verkopen van een auto zal de RDW ten pas komen, bijvoorbeeld bij het overschrijven van het kenteken en de registratie van de auto. 

Auto verkopen RDW – Regel het makkelijk zelf via RDW


Bij het auto verkopen via RDW zijn er een aantal raakvlakken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is dit het overschrijven van de auto.

Dit kan gebeuren bij een RDW erkend bedrijf of loket, die overal in Nederland te vinden zijn. Op de website van RDW vind u overigens de RDW-locatiewijzer voor het vinden van een geschikt bedrijf. 

Bij de overdracht ontvangt u van de RDW een vrijwaringsbewijs, wat bewijs is dat het voertuig niet meer op uw naam staat. Na het overschrijven van het voertuig zal u de koper nog het APK-keuringsrapport overdragen.

Hierbij is het belangrijk dat u recent nog heeft bekeken wanneer de laatste APK-keuring was, zodat de koper niet voor onverwachte verassingen komt te staan.  Nadat u het vrijwaringsbewijs ontvangen heeft is de overdracht compleet. 

Echter, wanneer u gebruikt maakt van een RDW-erkend bedrijf, zoals een inkoper of autodealer, zullen deze stappen versimpeld worden bij dit bedrijf, en heeft u er zelf minder lasten aan. 

rdw

Waar moet u aan denken bij auto verkopen tips voor verkoop

Er zijn een aantal zaken waar u als verkoper rekening mee moet houden bij het verkopen van uw auto via RDW. RDW-erkende loketten en bedrijven zijn vrijwel altijd betrouwbaar.

Hier kan u denken aan autodealers of inruiler, die u kunnen helpen bij het verkopen van uw auto. Aan de ene hand betekent dit dat u minder moeite hoeft te steken in de verkoop van uw auto, omdat het tussenpersoon de meest drukkende zaken voor u zal regelen.

Dit bekent echter wel dat een deel van uw winst naar deze tussenpersoon zal gaan.  Of u nou particulier verkoopt, of via een tussenpersoon, er zijn altijd een aantal puntjes die belangrijk zijn bij het verkopen van uw auto.

Auto verkopen RDW – Wees voorbereid en transparant

Bij het verkopen van uw auto zal het altijd wenselijk zijn dat u transparant bent over de details van uw auto. Of u nou particulier verkoopt, of door middel van een tussenpersoon.

Het helpt altijd als u niet voor onverwachte obstakels komt te staan. Zorg daarom altijd dat u uw zaken zo goed mogelijk op orde heeft. Hier kan u denken aan het noteren van uw kilometerstand, uw laatste apk-keuring en controle van uw kentekenbewijs. 

Bij uw auto verkopen RDW kan u de koper van uw voertuig meer zekerheid bieden over de kilometerstand van uw voertuig, door het gratis RDW-Voertuigrapport aan te vragen. Dit geeft meteen de kilometerstanden en een oordeel.