Auto verkopen buitenland – De mogelijkheden op een rijtje

Er zijn veel verschillende manieren om uw auto te verkopen, en een van de manieren is uw auto verkopen buitenland. Dit wordt vaak ook wel export genoemd. Maar hoe werkt dit precies? En waar kun je terecht voor het verkopen van uw auto buitenland.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elke auto

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

osw logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

In dit artikel leest u de informatie, en zoekers sites voor bedrijven waar u terecht kan voor de verkoop van uw auto naar het buitenland.

Auto verkopen buitenland – Hoe werkt dat nou precies?


Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe auto verkopen buitenland in zijn werking gaat. Alles wordt via de RDW geregeld. U heeft namelijk een RDW-erkende verkoper nodig, en dan zal de verkoop en uitschrijving van uw voertuig geregeld worden bij een RDW-keuringsstation of bureau.

Hier kan u uw auto melden voor uitvoer naar buitenland. Bij dit proces is het belangrijk dat u uw tenaamstellingsbewijs en uw overschrijvingsbewijs meeneemt. Hier helpt de verkoper u echter vaak ook mee. Van het RDW-bureau ontvangt u een vrijwaringsbewijs van uw auto.

Dit proces geld echter alleen bij verkoop binnen de EU-zone. Wanneer u buiten deze zone uw auto wilt verkopen, zal u zich ook moeten melden bij de douane.

oude volkswagen polo drie deurs

Waar kan u uw auto verkopen buitenland – Uw opties op een rij

Het proces van uw auto verkopen buitenland kan soms een grote opgave zijn, waar veel moeite in gestoken moet worden. Daarom is vaak de beste keuze om dit te doen via een auto inkoper of een autodealer.

Zo wordt het proces voor u een stuk makkelijker, en wordt bijna alles voor u geregeld. Onderstaande sites zijn een goede start voor hulp met uw auto verkopen buitenland.

Auto verkopen via Wijkopenautos.nl

Via wijkopenautos.nl kan u veel informatie ontvangen over het verkopen van uw auto in het buitenland. U wordt door het volledige stappenproces meegenomen, zodat u zelf moeite kan besparen.

Dit bedrijf is werkzaam door heel Nederland en is ondertussen een van de meest bekende auto inkoop bedrijven. U kan simpel online een taxatie ontvangen voor uw auto, en vanaf daar wordt u zo snel mogelijk geholpen in het proces. 

Een andere optie is Autovendi.nl

Nog een expert is autovendi.nl. Dit bedrijf werkt samen met grote exportbedrijven en buitenlandse auto inkopers. Zo krijgt u gegarandeerd een goede prijs voor uw auto.

Er wordt eerst zorgvuldig een inventarisatie gedaan van biedingen op uw auto, en pas zodra er een gunstig bod is, wordt dit met u gecommuniceerd. Via Autovendi.nl worden bijna alle zaken voor u geregeld en u krijgt een goede service.

Ook krijgt u hulp met alle zaken zoals afdragen van de auto en ontvangst van het vrijwaringsbewijs. 

Direct zakendoen met een buitenlandse particuliere koper of handelaar

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw auto verkopen buitenland direct aan een buitenlandse persoon of handelaar. Dit is zeker een optie, maar het is dan wel belangrijk dat u alert bent.

Want de kans op oplichterij of fraude is aanzienlijk groter dan wanneer u een auto verkoop aan een van bovengenoemde bedrijven.  

Iemand die een auto verkoopt in Limburg zal sneller te maken krijgen met buitenlandse interesse dan wanneer u een auto gaat verkopen in Den Haag.