Auto verkopen aan een dealer

Je auto verkopen aan een dealer is een veilige methode om snel geld in handen te hebben. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een autodealer als koper van je voertuig. Natuurlijk benoemen we ook het grootste nadeel van een auto verkopen aan een dealer. Zo kun je gemakkelijk zelf bepalen of het de moeite waard is om jouw auto te verkopen aan een officele dealer van autos.

Verkoop je auto aan een dealer via veiligsites


inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Dit zijn de voordelen van een auto verkopen aan dealer


Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je auto te verkopen, bijvoorbeeld via een online autoveiling, een particulier of via een dealer. Er zitten twee belangrijke voordelen aan een auto verkopen aan dealer.

Verkopen aan een dealer de veilige optie

Het eerste belangrijke voordeel van een auto verkopen aan dealer is dat je te maken hebt met een eerlijke partij die gespecialiseerd is in in- en verkoop van autos.

De dealer is er alles aan gelegen een goed prijs te bieden. Doet deze dat niet is hij kansloos om de auto te kopen. De dealer mist dan de kans op het aanvullen van de voorraad autos voor zijn bedrijfsvoorraad.

Daarnaast is een dealer van autos veelal kapitaalkrachtig. Ze hebben het geld om jouw auto te kopen op de bankrekening staan. In veel gevallen hebben ze het bedrag zelf zo in hun broekzak zitten.

Het kost ook minder tijd om te verkopen aan een autodealer

Wanneer je de auto verkoopt aan een dealer scheelt dat heel veel tijd en geld. Je hoeft bijvoorbeeld geen advertentie op te stellen, foto’s te maken of de auto voor de verkoop op te poetsen. Een dealer kijkt daar wel doorheen en zit de waarde van de auto. Ook zal de autodealer zijn aankoop in veel gevallen komen ophalen. Een autobedrijf heeft vaak een auto-ambulance of oplegger.

auto verkopen dealer showroom met nieuwe mercedessen

Een deal is een deal

Een ander voordeel van je auto verkopen aan dealer is dat je ervan kunt uitgaan dat een deal een deal is. Bij een online verkoop aan een particulier is het vaak nog maar de vraag of de koper zijn of haar afspraak nakomt. Jouw auto verkopen aan dealer is een directe manier van zaken doen.

Je sluit een deal, ontvangt cashgeld of op je rekening en schrijft de auto over. Klaar is Kees, de auto is verkocht. Bij een online verkoop aan particulier kan het een tijdje duren voordat de koper de auto komt ophalen. In sommige gevallen wil de koper ter plaatse nog een keer onderhandelen omdat hij of zij vindt dat de auto in het echt tegenvalt.

Bij een auto verkopen aan dealers krijg je misschien niet zo veel als bij een inruil of particuliere verkoop, maar je bent wel gegarandeerd en snel van je auto af.

Het nadeel van een auto verkopen aan dealer


Een auto verkopen aan een autodealer heeft ook een nadeel. Er is altijd een kleine kans dat je te maken hebt met een onbetrouwbare of oneerlijke dealer die je te weinig geld geeft voor je auto.

Besteed daarom voldoende aandacht aan het uitzoeken van de dealer voor de auto. Op deze manier weet je zeker dat je niet wordt opgelicht door een onbetrouwbare dealer. Je ontvangt een mooi bedrag voor je voertuig. Het kan soms lastig zijn om een goede dealer te vinden.

Wees daarom niet bang om meerdere dealers te bezoeken. Ga ook niet direct akkoord met het eerste bod, want dit is bijna altijd te laag. Onderhandel daarom over de prijs en kijk hoe ver je komt. Bepaal altijd voor jezelf van tevoren de dagwaarde van de auto en wat je minimaal wilt hebben voor de auto. Wijk hier vervolgens dan ook niet van af.

Maak het jezelf nog makkelijker door je auto via een veiligsite aan dealers aan te bieden. Je verkoopt je auto aan een dealer zonder daarvoor met de auto op pad te gaan. Je auto online verkopen werkt simpel.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elk voertuig

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

OSW logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos


Verkoop je Auto Aan Verschillende Partijen

Het verkopen van je auto aan een garage is een praktische optie, waarbij je kunt rekenen op technische expertise en een professionele afhandeling. Echter, als je overweegt om je auto te verkopen aan een handelaar, kan dit mogelijk een snellere verkoop en betaling betekenen, aangezien handelaren vaak op zoek zijn naar specifieke auto’s voor hun inventaris. Overweeg de voor- en nadelen van elke optie om de beste keuze voor jouw situatie te maken.