De Heropleving van de Europese Automarkt

De Europese automarkt toont tekenen van herstel en aanpassing in de nasleep van de COVID-19-pandemie. In de eerste negen maanden van 2023 is er een stijging van bijna 17% in nieuwe auto-registraties waargenomen in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar, wat wijst op een veerkrachtige industrie die zich herstelt van de pandemische tegenslagen.

nieuwe auto registraties in de EU
Bron: acea.com

Groene Voertuigen in de Schijnwerpers

De markt heeft een duidelijke verschuiving laten zien in de richting van duurzamere en milieuvriendelijkere voertuigopties. Elektrische voertuigen (EV’s) hebben een aanzienlijke toename in populariteit gezien, waarbij hun marktaandeel is gestegen naar 14%, een stijging ten opzichte van 10,6% in het voorgaande jaar. Hybride voertuigen, die zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor combineren, hebben ook een opmerkelijke groei doorgemaakt, en vormen nu ruim een kwart van alle nieuwe auto-registraties.

Diesel in de Daling

Tegelijkertijd heeft de dieselauto-industrie een daling ervaren, met een afname van het marktaandeel van 17% naar iets meer dan 14%. Deze trend weerspiegelt de veranderende consumentenvoorkeuren, waarbij de nadruk meer ligt op duurzaamheid en milieubewustzijn.

Nederland als Voorloper

Nederland heeft zich gepositioneerd als een pionier in de adoptie van groenere voertuigen. In de eerste negen maanden van 2023 was bijna 30% van alle verkochte auto’s in Nederland volledig elektrisch. Deze trend wijst op een snelle acceptatie van EV-technologie in het land en een algemene verschuiving weg van traditionele benzine- en dieselvoertuigen.

grafiek met auto verkopen per aandrijving volgens acea
Bron: acea.com

Conclusie: Een Groene Toekomst

De huidige trends in de automarkt wijzen op een toekomst die steeds meer gericht is op duurzaamheid en innovatie. Met de opkomst van elektrische en hybride voertuigen en de afname van dieselauto’s, is het duidelijk dat de toekomst van autorijden groen is.

Het Verkopen van Je Oude Auto

Wanneer je besluit om over te stappen op een nieuw voertuig, vooral als je kiest voor een groener, elektrisch of hybride model, komt de vraag naar voren wat te doen met je oude auto. Het verkopen van je oude auto kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende opties beschikbaar om dit proces te vergemakkelijken. Een van de beste en meest efficiënte opties is het gebruik van auto-inkoopsites. Deze platforms bieden een snelle, betrouwbare en vaak ook voordeligere manier om je auto te verkopen. Door je auto te verkopen via een inkoopsite, kun je het verkoopproces stroomlijnen en jezelf tijd en moeite besparen, zodat je je kunt concentreren op het genieten van je nieuwe aankoop.