Over ons

thissen autos bedrijf over ons

Over ons

Thissen Auto’s is een voormalig autohandelaar die jaren ervaring in de autobranche deelt met potentiële kopers van auto’s.

Van nieuw, gebruikt tot import. Over inruilen en garantie, verzekeren of leasen. Alle vragen een eerlijk antwoord​.

Autobedrijf Thissen Auto’s

Na jarenlang te hebben gehandeld in occasions, van Fiat Panda tot Porsche Panamera, is Thissen Auto’s gestopt als autobedrijf. Wanneer je het bedrijf op internet opzoekt zie je nog voldoende bewijzen van het bestaan. Ook zie je al snel staan dat het permanent is gesloten. En in het register van de Kamer van Koophandel is het autobedrijf inmiddels uitgeschreven.

Als eigenaar van het bedrijf wilde ik graag iets nalaten, iets waar andere mensen hun voordeel mee kunnen doen. Nu ik zelf helemaal niets meer met deze branche van doen heb, geeft dat alle gelegenheid om deze kennis te delen. De ervaring die ik heb niet verloren laten gaan. De ervaring van een handelaar in een branche waar veel mensen weinig vertrouwen in hebben. Dat is een gegeven waar ik begrip voor heb. Om in auto’s te handelen heb je geen vergunning nodig. Je hebt alleen wat centen nodig, en een handelsgeest. En dat trekt veel verschillende opportunisten aan. Maar ook een hoop “slimme” verkopers. Mensen die gedreven zijn om geld te verdienen, soms ten koste van alles.

Er is veel concurrentie en de marges zijn beperkt. Zeker na de komst van het internet. Iedereen kan prijzen vergelijken, inruilprijzen opzoeken, eenvoudig meerdere offertes opvragen (link plaatsen), online verkopen, zowel de handelaar als particulier. Dit vraagt om doorzettingsvermogen, ondernemersdrift en soms ook een flinke dosis creativiteit. Iets wat niet altijd in het best belang is van de koper van de auto. Van jou dus.

Door mijn ervaring te delen krijg je inzage in de handelswijze van deze handelaren. Wees niet bang dat er alleen maar oplichters rondlopen want dat is echt niet zo. Maar het is wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten, hoe je geen dief wordt van je eigen portemonnee en je de beste deal kunt sluiten en de bijhorende risico’s zoveel mogelijk kunt voorkomen of verzekeren (link plaatsen).

Inruilen, onderhandelen en verkopen

Doe er je voordeel mee. De oude website van Thissen Auto’s is vanaf nu gevuld met alle nodige informatie voor het aanschaffen van een andere auto. Tips om in te ruilen, te onderhandelen, te kopen en verkopen. Maar ook over het importeren van een gebruikte auto uit Duitsland of België, waar we het merendeel van onze auto’s vandaan hebben gehaald. Hier kun je als particulier een prima deal sluiten maar ook hier zijn risico’s aan verbonden. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Gebruik je gezond verstand, informeer jezelf en als het te goed is om waar te zijn………… dan is het te goed om waar te zijn.