Menu Sluiten

AUTO IMPORTEREN
In simpele stappen uitgelegd

ZELF EEN AUTO IMPORTEREN

Wanneer je overweegt of besluit een auto te kopen in het buitenland, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Je moet de auto laten keuren, invoeren, mogelijk BPM betalen en een kenteken laten maken. Wat hier allemaal bij komt kijken lees hier.

Het principe van het kopen van een auto in het buitenland is niet annders dan een auto kopen in Nederland. Je zoekt een auto uit en onderhandeld over de prijs, betaald de verkoper en je bent de trotse eigenaar van het voertuig.

Vanaf dat moment wordt het wel wat lastiger. Het buitenlandse kenteken is niet meer geldig en je mag niet zonder kenteken de weg op.

JE OUDE AUTO VERKOPEN BIJ IMPORT.

Verkoop je oude auto snel en simpel bij een van de auto opkopers hieronder. Meld je auto bij verschillende aanbieders aan en kies dan simpelweg voor het hoogste bod. Snel, veilig en direct je geld op de rekening.

Transport

Voor het transport van het gekochte voertuig kan je een aanhanger huren of een specialist inschakelen. Wat dit kost zal vooral afhangen van het aantal kilometers die overbrugt moeten worden.

Je kunt er ook voor kiezen de auto zelf te rijden met een ‘eendags-‘ of ‘export-kenteken’.

 

DOCUMENTEN

Bij de RDW keuring is een origineel certificaat van oorsprong (CVO) of ook wel Certificaat of origin (COO) nodig. Dit document wordt afgegeven door de fabriek waar de auto is vervaardigd. Er staat belangrijke informatie op zoals het chasis nummer en de CO uitstoot. Dit document behoor je te krijgen van de verkoper.

TIP: Zorgt dat je een CVO krijgt van de verkoper en controleer of het chasis nummer overeenkomt met dat op de auto.

RDW keuring

Iedere auto die in Nederland wordt geïmporteerd moet eerst naar de RDW en ondergaat een keuring. Deze is er vooral om te controleren of het ook wel het voertuig betreft dat op de papieren staat.

Maak hiervoor een afspraak bij een RDW-keuringsstation.

Take control over messages

Wanneer de RDW zijn akkoord heeft gegeven na de keuring zal de RDW de gegevens bezorgen aan de belastingdienst. Dit bewijs krijg je dus niet zelf.

Bij het keuringsstation staat een aangiftezuil van de belastingdienst.

Als particulier gebruik je een formulier “aangifte bpm voor niet vergunninghouders”. Gebruik ook een ingevuld berekeningsformulier. De belastingdienst geeft een duidelijke uitleg op hun website.