Auto verkopen via Markplaats? Wat zijn de voordelen

Een auto verkopen via Marktplaats, is dit een slimme keuze? Het antwoord hierop is ja! Wanneer u ervoor kiest om een auto te verkopen dan kunt u dit op verschillende manieren doen.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het rechtstreeks aan een particulier te verkopen, de auto in te ruilen of u kunt kiezen voor uw auto verkopen via Marktplaats.

Elke manier heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar een auto verkopen via Marktplaats biedt u vooral veel voordelen. In dit artikelen vertellen we u meer over deze voordelen.

marktplaats auto verkoop blije koper en oude man

U hebt het grootste bereik bij een auto verkopen via Marktplaats


Tegenwoordig zijn er honderden online websites waar u terecht kunt om uw auto te verkopen. Een groot aantal websites zijn bijzonder goed, maar er zijn ook minder goede websites.

Qua bereik steekt Marktplaats er met kop en schouders bovenuit. Bijna elke Nederlander kent Marktplaats en de meesten van ons hebben weleens iets gekocht of verkocht op Marktplaats.

Ook als u ervoor kiest voor een auto verkopen via Marktplaats, dan mag u ervan uit gaan dat er zeker gegadigden zijn. Dit kan bijna niet anders, want met een bereik van ruim 2,7 miljoen mensen is de kans dat u uw auto verkoopt aanzienlijk groot. 

Ontvang de beste prijs voor een auto

Een van de voordelen van een auto verkopen via Marktplaats is dat u zelf bepaalt voor welke prijs u de auto verkoopt. Natuurlijk moet u dan wel een marktconforme prijs vragen.

Als u een te hoge prijs vraagt, dan is niemand geïnteresseerd. Maar als u weer een te lage prijs vraagt, dan schrikt het mensen af en denken ze dat er iets aan de hand is met de auto of met u.  

Wilt u een goede inschatting van de auto waarde kunnen maken en weet u niet hoe u dat doet? Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats wat andere verkopers vragen voor een soortgelijke auto. 

voorbeeld van het aanmaken van een marktplaats advertentie op marktplaats.nl

Direct schakelen tijdens het verkopen via Marktplaats

Nog een voordeel van een auto verkopen via Marktplaats is dat u direct kunt schakelen met de potentiele koper. Ook bepaalt uzelf met welke gegadigde u in onderhandeling wilt gaan.

Hebt u bijvoorbeeld een auto waar uzelf heel veel aan geklust hebt? Wilt u de auto daarom niet zomaar aan iemand verkopen, maar alleen aan iemand die u de auto gunt? Dan is een auto verkopen via Martkplaats echt ideaal voor u.

U maakt namelijk zelf een selectie van de potentiele kopers en bepaalt uiteindelijk zelf aan wie u de auto verkoopt. 

Er zitten ook nadelen aan Marktplaats

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan een auto verkopen via Marktplaats. Zo is het bereik op Marktplaats enorm, maar worden er meer dan 200.000 auto’s aangeboden.

Het is daarom belangrijk dat u een beetje creatief bent en een advertentie maakt die eruit springt. Een ander nadeel van een auto verkopen via Marktplaats is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het opstellen van de advertentie, het klantcontact, de bezichtigingen en de proefritten. En als laatste en meest belangrijke, u bent zelf ook verantwoordelijk om op veilige wijze het geld in handen of op uw rekening te krijgen.