Online uw auto verkopen Rotterdam, snel en gemakkelijk

Een auto verkopen Rotterdam kan op diverse manieren. U kunt ervoor kiezen uw auto lokaal te verkopen, bijvoorbeeld door een advertentie te plaatsen in een lokaal dagblad of bijvoorbeeld in het Rotterdamse AD. Wilt u liever uw doelgroep verbreden, dan kunt u ook een online advertentie plaatsen op een autoverkoopsite.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elke auto

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

osw logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

Een online advertentie is in principe zo geplaatst, maar dit betekent niet dat u ook daadwerkelijk uw auto snel verkopen hebt in Rotterdam. Maar hebt u helemaal geen zin om tijd en moeite te steken?

En zit u al helemaal niet te wachten om te reageren op berichten, potentiële kopers te ontvangen voor proefritten en tot slot ook nog de administratie voor de afhandeling van de verkoop zelf te regelen? Dan zijn er andere effectieve manieren om gratis uw auto te verkopen in Rotterdam. Hierover leest u hieronder meer. 

Auto verkopen Rotterdam – online uw auto verkopen

Een auto verkopen Rotterdam gaat tegenwoordig vrij eenvoudig en snel via een online verkoopsite. Zo zijn er autoverkoopsites met als doel u een eerlijke en marktconforme prijs te bieden.

Maar ook zijn er sites die vooral razendsnel uw auto kunnen kopen door het grote netwerk dat ze hebben. Bij sommige sites kunt u er zelfs voor kiezen om anoniem uw auto te verkopen.

Dit betekent dat uw persoonsgegevens niet gedeeld wordt met de koper. Uiteraard moet u bij de verkoop wel de benodigde documenten inleveren, zoals uw kentekenbewijs

RDW, Staat der Nederlanden, CC0, via Wikimedia Commons
RDW, Staat der Nederlanden, CC0, via Wikimedia Commons

Hoe gaat online auto verkopen in zijn werking? 

Vraagt u zich af welk bedrag u krijgt als u uw auto verkopen Rotterdam via een online site doet? U krijgt bij de meeste sites altijd eerst een bod voor uw auto. Dit doet u door de online taxatietool op de website te doorlopen.

Vervolgens voert u alle gegevens in, voegt foto’s van uw auto toe en u krijgt vervolgens een bod. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. U kunt er altijd voor kiezen om van de verkoop af te zien. Bent u tevreden met het bod en accepteert u het bod, dan is uw auto verkopen succesvol

Zodra u het verkoopcontract hebt ondertekend hoeft u niets meer te doen. De kopende partij regelt de afmelding en maakt de vrijwaring voor u in orde. De betaling maakt de online verkoopsite dan naar u over en staat binnen twee rekening keurig op uw bankrekening.

Dus voor het gemakkelijk auto verkopen Rotterdam is het verkopen via een online verkoopsite een goede keuze.    

Sloopauto verkopen is ook mogelijk 

Hebt u een auto die niet door de apk-keuring komt? En wilt u snel een sloop auto verkopen Rotterdam? Maar kunt u de auto nergens kwijt? Ook dan kunt u terecht bij een aantal online sites.

Het verkoopproces gaat hetzelfde als hierboven beschreven. Een extra voordeel is dat de kopende partij de auto vaak ook nog eens bij u op komt halen. Wel zo praktisch, want u mag namelijk niet de weg op met een auto die geen apk-keuring heeft.   

Een laatste tip, ga niet met de eerste de beste bod akkoord, maar maak gebruik van meerdere opties. De kans dat u een beter bod krijgt is groter.