Uw auto verkopen op Marktplaats, is een slimme keuze

Als u uw auto wilt verkopen, dan hebt u de keuze uit verschillende mogelijkheden. U kunt het rechtstreeks aan een particulier verkopen, inruilen of ervoor kiezen om uw auto te verkopen op Marktplaats.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elke auto

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

osw logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

Alle opties hebben zo zijn eigen voordelen, maar een auto verkopen op Marktplaats biedt veel voordelen. Niet voor niets is Marktplaats.nl nog steeds de grootste en meest effectieve website om uw auto te verkopen. In dit artikel hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet.  

anbw verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Auto verkopen op Marktplaats voor het grootste bereik 


Er zijn diverse auto verkoop websites, maar Marktplaats steekt er boven uit door zijn grote bereik. Eigenlijk kent iedereen Marktplaats; we hebben er allemaal weleens is verkocht of gekocht.

Dit is ook de grote kracht van Marktplaats. Vrijwel iedereen die iets online wilt verkopen, denkt gelijk aan Marktplaats. Wilt u uw auto verkopen op Marktplaats? Dan kunt u ervanuit zijn dat er geïnteresseerden zijn. Want met een bereik van 2,7 miljoen mensen, kunt u ervan uit gaan dat er wel een gegadigde tussen zit. 

Krijg een goede prijs voor uw auto

Het voordeel van uw auto verkopen op Marktplaats is dat u zelf de verkoopprijs kunt bepalen. Wel is het verstandig om een marktconforme prijs te vragen, dus niet te hoog maar zeker ook niet te laag.

Om een goede inschatting te maken van de prijs is het handig om op Marktplaats of andere auto verkoop sites te kijken wat de vraagprijzen zijn voor soortgelijke auto.

Sowieso krijgt u door uw auto te verkopen op Marktplaats altijd meer dan wanneer u de auto inruilt.

Uw auto verkopen is gratis op Marktplaats. Dus het plaatsen van een advertentie kost u alleen een paar minuten om alles in te vullen.  

Direct contact met kopers

Een ander voordeel van uw auto verkopen of Marktplaats is dat u rechtstreeks contact hebt met mogelijke kopers en dat u zelf kunt bepalen met wie u in onderhandeling gaat.

Vooral als uw auto u dierbaar is en het alleen wilt verkopen aan iemand die u het gunt, dan is een auto verkopen op Marktplaats ideaal. U weet immers wie de nieuwe eigenaar wordt van de auto. 

marktplaats auto verkoop blije koper en oude man

Nadelen van auto verkopen op Marktplaats

Een auto verkopen op Marktplaats biedt veel voordelen, maar heeft ook enkele nadelen, zoals: 

  • U moet geduldig zijn. Het bereik op Marktplaats is enorm, maar het aanbod ook. U bent echt niet de enige die kiest voor Marktplaats. Er staan bijna 200.000 auto’s op Marktplaats, dus het is belangrijk dat uw advertentie eruit springt en dat u geduldig bent. Geduld is een schone zaak, zeker op Marktplaats. 
  • Bezichtigingen.  Een auto verkopen betekent dat u alles zelf moet regelen. Ook de bezichtigingen en proefritten komen voor uw rekening. Voor sommige mensen is dit geen probleem, maar is dit ook voor u het geval? 
  • Fraudegevoeligheid. Het is vrij makkelijk om een Marktplaats account te openen, en niet iedereen heeft goede bedoelingen. Er zijn ook mensen die nep biedingen doen. Daarom is het belangrijk dat u hier alert op bent. Hebt u een slecht gevoel over de manier hoe de potentiële koper communiceert? Stop dan het onderhandelen. Wil de koper per se een proefrit komen maken zonder eerst een prijs te geven? Ook dan is het verstandig om niet verder met deze potentiële koper in zee te gaan. Dat bespaart u een hoop ellende.