In Europa daalde de verkoop van nieuwe auto’s bijna met een kwart in 2020. Onder andere de pandemie droeg bij aan een daling van ongeveer 24 procent. Het aantal registraties van nieuwe auto’s voor de EU kwam daardoor uit op 9,9 miljoen verkochte auto’s. Een jaar eerder stond dit aantal nog op 13 miljoen verkochte auto’s.
Anno maart 2021 valt het aantal auto verkopen Nederland flink lager uit dan dezelfde maand in 2020. Het aantal kentekenregistraties zakte met 17,7 procent naar 24.186. Deze daling toont aan dat de economische crisis van auto verkopen Nederland bij lange na nog niet voorbij is.
Inmiddels zijn de tweedehands auto’s duurder dan ooit tevoren. Dit blijkt uit cijfers van de auto verkoopsites en lezen we op RTL Nieuws.

Auto verkopen Nederland – Tweedehands verkoop neemt toe
Tweedehands auto verkopen blijkt dan weer minder last te hebben van de crisis. De verkoop van tweedehands auto’s is namelijk gestegen in maart 2021. Een van de genoemde oorzaken hiervoor is dat men niet, of enkel op afspraak, langs kon gaan bij een showroom. Een goed beeld vormen van de auto ging daardoor moeizamer.
Doordat men geen goed beeld kon vormen van nieuwe auto’s kozen veel mensen ervoor om een tweedehands auto – particulier – te kopen, deze konden ze namelijk wel bekijken en zelfs testen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl
Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

OSW
Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos.nl
Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi.nl
Lees de complete review van Autovendi
Wat moet u regelen om auto te verkopen in Nederland
Momenteel is dus het optimale moment om uw auto – tweedehands – te verkopen. Wanneer uw huidige auto niet meer voldoet aan uw wensen of wanneer u een nieuwe auto op het oog heeft waar u niet langer op kunt of wilt wachten, kunt u uw oude auto te koop aanbieden via Marktplaats bijvoorbeeld. Het is daarbij belangrijk om de volgende zaken goed te regelen:
Auto verkopen tenaamstelling
Bij de verkoop van uw auto heeft u het volledige kentekenbewijs nodig. Deze is nodig voor de tenaamstelling. Wanneer u hier geen zorg voor draagt, blijven de kosten voor de verzekering, apk en verkeersovertredingen bij u liggen, de auto staat immers nog op uw naam op dat moment.
Verzekeringen en Belastingen
Verzekeringen (rondom de auto) en wegenbelasting hoeft u, na de verkoop van uw auto, niet meer te betalen. De wegenbelasting wordt voor u stopgezet of verrekend met de belasting van uw nieuwe auto.
U moet wel zelf uw verzekering wijzigen of opzeggen. De manier waarop dit gaat, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Soms is het voldoende om dit telefonisch te regelen en soms moet een kopie van het vrijwaringsbewijs gestuurd worden. Deze ontvangt u van de koper wanneer de auto op zijn of haar naam is overgeschreven.

Meld eventuele gebreken
Bij auto verkopen Nederland is het ook van groot belang om de meldingsplicht in acht te nemen. Als verkoper bent u verplicht om de koper op de hoogte te stellen over bestaande gebreken waarvan u zelf op de hoogte bent.
Wanneer u de koper onvoldoende inlicht en bewust informatie achterhoudt kan een koper het verkoopcontract ontbinden. Dit gaat enkel om gebreken waarvan u zelf op de hoogte bent. Wanneer een gebrek verborgen zit en u als verkoper hiervan niets wist, kunt u hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.