Auto verkopen – Snel en betrouwbaar online je auto verkopen?

Een auto verkopen doe je het liefst voor het hoogste bod en de beste prijs. Dan ook nog graag voor het minste werk. Snel een vrijblijvend biedingen ontvangen? Verkoop hier als particulier online je tweedehands auto. Kies uit betrouwbare auto verkoopsites.

inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elke auto

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

osw-auto-logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van Autovendi

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

Online auto verkopen websites


Er is een uitgebreid aanbod van websites te vinden op het internet om online een auto te verkopen. Maar wat is de beste site? En wat kost je auto verkopen online? 

We hebben voor jou de beste auto verkopen websites hierboven al op een rij gezet. Klik op de knop waar staat “Gratis bod aanvragen”. Wij sturen je dan gelijk door naar de aanmeldpagina van de auto verkoopwebsite.

Daar hoef je alleen maar een kenteken in te vullen, wat vragen te beantwoorden en de auto staat geregistreerd voor verkoop. Een taxateur van het bedrijf dat vervolgens de auto aanbied bij autobedrijven, neemt contact met je op en regelt de rest. Vaak heb je binnen 24 uur een gegarandeerd bod van een autobedrijf volgens de Bovag norm. 

Dat betekend, geen louche handelaren of onverwachte onderhandelingen over de prijs aan je voordeur. De websites die bemiddelen bij auto verkopen regelen al het contact met potentiële kopers. 

Jij krijgt alleen de hoogste bieding voor je auto, én zelfs dan is de verkoop nog steeds geheel vrijblijvend. Vaak heb je meerdere dagen om te beslissen of het bod genoeg is voor jou om de auto te verkopen. En wie slim is, meld de auto direct aan bij andere verkoopsites. Zo kan je eenvoudig biedingen met elkaar vergelijken. Dit geeft meerdere mogelijkheden en gegarandeerd het hoogste bod. 

Op welke websites kan je veilig een auto verkopen?


Een auto verkopen doe je niet zomaar. Het gaat vaak over heel veel geld. De auto is letterlijk een van de meest kostbare bezittingen. Dus je wilt dat de verkoop veilig verloopt.

Bij het te koop zetten van de auto denk je dan misschien al snel aan websites zoals Autoscout of Marktplaats. op die websites kan eigenlijk iedereen eenvoudig een advertentie plaatsen. Maar is dat wel een verstandige keuze? Is het verkopen van je auto via deze websites veilig?

marktplaats-tips-voor-veilig-auto-verkopen

Het plaatsen van de advertentie is goed geregeld. En deze bedrijven is er veel aangelegen dat het verkopen veilig gebeurd. Maar toch is het niet helemaal zonder risico. Een risico dat op de website van Marktplaats zelf bijvoorbeel te zien is aan de “Tips voor veilig verkopen”.

Over het algemeen worden mensen niet blij van contact met potentiele kopers. Dat begint bij de vele contactmomenten via email en telefoon, tot de belagelijke biedingen en soms brutale onderhandelingen.

Je auto veilig verkopen hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. je kunt namelijk heel veilig en betrouwbaar een autoverkoopsite inschakelen die gratis en vrijblijvend op zoek gaat naar het hoogste bod.

Ik wil van mijn auto af (ikwilvanmijnautoaf.nl)

OSW (osw.nl)

Wij kopen autos (wijkopenautos.nl)

Autovendi (autovendi.nl)

Wat je nodig hebt om je auto te verkopen

Nu je hebt besloten je auto te verkopen vraag je jezelf misschien af wat je allemaal nodig hebt? 

In eerste instantie heb je helemaal niet zoveel nodig. Kijk even uit het raam naar je kenteken, vul dit in op de online verkoopsite voor personenauto’s en de rest volgt later wel.

Benodigdheden

Natuurlijk krijg je een beter bod wanneer je de gegeven van de auto zo compleet mogelijk hebt. Noteer de volgende punten:

 • Kilometerstand
 • Laatste onderhoudsbeurt
 • Beschadigingen of foutmeldingen (lampjes)

Via kenteken

De volgende gegevens kan je noteren om te controleren maar worden in principe op basis van je kenteken gevonden:

 • Bouwjaar
 • Laatste APK
 • Kleur
 • Uitvoering

Nodig bij overschrijven

Wanneer je een bod accepteert zal je de rest van de benodigde documenten moeten verzamelen. Zo heb je de tenaamstellingscode nodig om het voertuig over te schrijven. Zonder tenaamstellingscode verkopen vraagt wat meer inspanning. Verder zijn de onderhoudsboekjes niet verplicht maar zeker wel gewenst.

 • Kentekenbewijs
 • Tenaamstellingscode
 • Legitimatiebewijs
 • Onderhoudsboekje (gewenst)
inwilvanmijnautoaf-logo

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Gratis
Vrijblijvend
Elke auto

Lees de complete review van ikwilvanmijnautoaf.nl

osw logo

OSW

Ophaal service
Persoonlijk
Beoordeeld 9,3

Lees de complete review van OSW

Wijkopenautos-logo

Wijkopenautos.nl

Snel verkocht
Beste prijs
Gratis

Lees de complete review van Wijkopenautos

Autovendi logo

Autovendi.nl

Gratis
Iedere auto
Bod garantie

Lees de complete review van Autovendi

Wat is de waarde van mijn tweedehands auto bij verkoop


Een belangrijke vraag bij de (online) verkoop van je automobiel is: “wat moet je er voor hebben?…” Oftewel wat denk je zelf dat de auto waard is?

Dit is overigens een vraag waarop we bij Thissen Auto’s in het verleden heel veel verschillende vage antwoorden op kregen. Dit antwoord ontwijken heeft echt geen enkel voordeel. Zeg gewoon wat je wilt hebben voor je auto.

Hoe bepaal je als particulier wat je auto waard is? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Zoek een vergelijkbare auto op een verkoopsite zoals autotrader of autoscout. Zoek het juiste vergelijkingsmateriaal. Kijk naar het bouwjaar, kilometerstand en uitvoering voor de opties. 

Reken jezelf niet rijk door de duurste auto te zoeken maar kijk objectief waarvoor vergelijkbare auto te koop staan. 

Een handelaar of dealer heeft marge nodig om winst te kunnen maken. Die zal daarom 1000 tot 1500 euro minder willen betalen dan waarvoor de auto’s te koop staan.

oude volkswagen kever rijp voor de sloop

Veel gestelde vragen


Wat is de beste site om je auto te verkopen?

Je auto verkopen kan via verschillende online verkoopsites. De meest bekende zijn Wijkopenautos.nl en ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier verkoop je snel en betrouwbaar je auto. Een andere betrouwbare partner is de ANWB. Hier zal je wel een kleine bijdrage moeten betalen.

Wat moet ik doen als ik mijn auto wil verkopen?

Als jij je auto wilt verkopen hoef je alleen maar je kenteken in te vullen op een auto verkoopsite zoals bij Autovendi.nl. Een medewerker neemt daarna contact met je op voor een gratis en vrijblijvende bieding.

Waar kan je gratis auto verkopen?

Je auto gratis verkopen gaat het makkelijkste via auto verkoop sites die je ziet in het overzicht op deze pagina.

Waar kan ik mijn auto te koop aanbieden?

Je kunt zelf je auto te koop aanbieden via bijvoorbeeld Marktplaats. Heb je geen zin in alle email en telefoontjes ga dan voor een gratis bod van een auto verkoopsite zoals in het overzicht op deze pagina.

Wat kost auto verkopen op Autoscout?

Je auto aanbieden via Autoscout24.nl is voor particulieren gratis! Je kunt zelf je auto plaatsen met de informatie en foto’s die jij wilt gebruiken.

Hoe snel kan ik mijn auto verkopen?

Jij kan binnen 24 uur je voertuig verkopen bij een van de bedrijven in het overzicht op deze pagina. Vul je kenteken in en er word snel contact met je opgenomen. Ontvang een gratis bod op jouw auto en verkoop snel en simpel je auto.